Valentínsky špeciál s Nueva Via

Valentín je za dverami a ty stále nevieš čím by si potešil/a svoju polovičku? Nueva Via ti prináša ľahký a chutný recept na raw koláč, ktorým zaručene potešíš svoju lásku. Pripravíme si recept na raw dezert, ktorý nazývame Chocolate Kiss. Naše koláčiky neobsahujú múku, cukor a dokonca ani mlieko. Je vyrobený iba z prírodných surovín a hlavné je, že je nepečený! Chocolate Kiss je spojenie čokoládového a malinového krému, to pravé orechové, pre milovníkov oboch príchuti.

Na prípravu budeme potrebovať: mixér – food processor, misku, stierku na krém, formu na 12 cupcakov, silikónové košíčky, sáčky na krém a jednu zdobiacu špičku. A samozrejme nesmieme zabudnúť na suroviny:

Na základ budeme potrebovať:

  • 60g lieskových orechov 
  • 60g kokosu
  • 5g kakaa
  • 200g datlí

Na malinovú plnku budeme potrebovať:

  • 480g kešu orechov
  • 115g agáve sirupu 
  • 75g kokosového oleja
  • 2 a pól citrónu
  • 14g malín sušených mrazom

A na kakaovú plnku budeme potrebovať:

  • 180g kešu orechov
  • 36g kokosového oleja
  • 45g agáve sirupu
  • 7g kokosového cukru
  • 18g kakaa

Ako prvé si pripravíme do mixéra lieskové orechy spolu s kokosom a kakaom, ktoré rozmixujeme na jemný prášok. Následne pridáme datle. Je dobré, aby sme mali datle mäkké, takže si ich namočíme tak na 2-3 minútky do vlažnej vody. Vyberieme z vody, pridáme do mixéra a rozmixujeme spolu s ostatnými suchými surovinami. Následne nám vznikne cesto, ktoré rozdelíme rovným dielom do 12 košíčkov. Približne jedna lyžica základu do jedného košíčka. Základ v každom košíčku musíme uťapkať tak, aby bol zarovnaný.

V ďalšom kroku si pripravíme malinovú plnku. Všetky ingrediencie na malinovú plnku spolu rozmixujeme. Vznikne nám pekný, jemný malinový krem. Malinový krém nanesieme na náš základ, až povrch košíčkov a zarovnáme. Zvyšnú časť krému naplníme do vrecka na zdobenie a presunieme sa na druhý krém a to kakaový.

Podobne, ako pri prvom kréme rozmixujeme všetky suroviny na jemný kakaový krém. Ten následne celý naplníme do vrecka na zdobenie. Zoberieme si vrecká s malinovým a čokoládovým krémom a dáme do jedného spoločného vrecka spolu so zdobiacou špičkou, podobne ako na obrázku. Môžeme začať zdobiť naše koláčiky. Špirálovým pohybom vytvoríme zdobenie, aby sme mali dostatok krému na všetkých 12 košíčkov. Keď už máme koláčiky hotové môžeme ich dozdobiť čokoládovým srdiečkom, alebo posypať malinami sušenými mrazom.

Takto pripravené koláčiky necháme zachladiť, buď na 1-2 hodinky do mrazáku alebo na noc do chladničky. Nakoniec nám ostáva jediné a to koláčiky ochutnať a podeliť sa so svojími milovanými. PRAJEME DOBRÚ CHUŤ!

Veríme, že sa Vám dezert podaril úspešne dokončiť. Neváhajte nám zaslať fotky Vaších výtvorov na náš Instagramový profil: @nuevaviask

Velka noc