Valentín je za dverami a ty stále nevieš čím by si potešil/a svoju polovičku? Nueva Via ti prináša ľahký a chutný recept na raw koláč, ktorým zaručene potešíš svoju lásku. Pripravíme si recept na raw dezert, ktorý nazývame Chocolate Kiss. Naše koláčiky neobsahujú múku, cukor a dokonca ani mlieko. Je vyrobený iba z prírodných surovín a hlavné je, že je nepečený! Chocolate Kiss je spojenie čokoládového a malinového krému, to pravé orechové, pre milovníkov oboch príchuti.
Na prípravu budeme potrebovať: mixér – food processor, misku, stierku na krém, formu na 12 cupcakov, silikónové košíčky, sáčky na krém a jednu zdobiacu špičku. A samozrejme nesmieme zabudnúť na suroviny:
Na základ budeme potrebovať:
60g lieskových orechov
60g kokosu
5g kakaa
200g datlí
Na malinovú plnku budeme potrebovať:
480g kešu orechov
115g agáve sirupu
75g kokosového oleja
2 a pól citrónu
14g malín sušených mrazom
A na kakaovú plnku budeme potrebovať:
180g kešu orechov
36g kokosového oleja
45g agáve sirupu
7g kokosového cukru
18g kakaa
Ako prvé si pripravíme do mixéra lieskové orechy spolu s kokosom a kakaom, ktoré rozmixujeme na jemný prášok. Následne pridáme datle. Je dobré, aby sme mali datle mäkké, takže si ich namočíme tak na 2-3 minútky do vlažnej vody. Vyberieme z vody, pridáme do mixéra a rozmixujeme spolu s ostatnými suchými surovinami. Následne nám vznikne cesto, ktoré rozdelíme rovným dielom do 12 košíčkov. Približne jedna lyžica základu do jedného košíčka. Základ v každom košíčku musíme uťapkať tak, aby bol zarovnaný.
V ďalšom kroku si pripravíme malinovú plnku. Všetky ingrediencie na malinovú plnku spolu rozmixujeme. Vznikne nám pekný, jemný malinový krem. Malinový krém nanesieme na náš základ, až povrch košíčkov a zarovnáme. Zvyšnú časť krému naplníme do vrecka na zdobenie a presunieme sa na druhý krém a to kakaový.
Podobne, ako pri prvom kréme rozmixujeme všetky suroviny na jemný kakaový krém. Ten následne celý naplníme do vrecka na zdobenie. Zoberieme si vrecká s malinovým a čokoládovým krémom a dáme do jedného spoločného vrecka spolu so zdobiacou špičkou, podobne ako na obrázku. Môžeme začať zdobiť naše koláčiky. Špirálovým pohybom vytvoríme zdobenie, aby sme mali dostatok krému na všetkých 12 košíčkov. Keď už máme koláčiky hotové môžeme ich dozdobiť čokoládovým srdiečkom, alebo posypať malinami sušenými mrazom.
Takto pripravené koláčiky necháme zachladiť, buď na 1-2 hodinky do mrazáku alebo na noc do chladničky. Nakoniec nám ostáva jediné a to koláčiky ochutnať a podeliť sa so svojími milovanými. PRAJEME DOBRÚ CHUŤ!
Veríme, že sa Vám dezert podaril úspešne dokončiť. Neváhajte nám zaslať fotky Vaších výtvorov na náš Instagramový profil: @nuevaviask
This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Strictly Necessary Cookies
Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.