Santas cupcakes

Zima robí čáry-máry, december je v kalendári. Kým šiesteho narátaš, zavíta k nám Mikuláš. A s týmto mikulášskym časom sme si pripravili ďaľší recept, tento krát si vyrobíme Santa cupcakes. Všetky dezerty, ktoré nájdete v našej ponuke neobsahujú múku, cukor a dokonca ani mlieko. Sú vyrobené iba z prírodných surovín a hlavné je, že sú nepečené! Na náš dnešný recept budeme potrebovať ako pri všetkých našich receptoch, mixér – food processor, misku, stierku na krém, formu na 12 cupcakov, silikónové košíčky, sáčky na krém , taktiež nesmieme zabudnúť na suroviny!

Na základ budeme potrebovať :
120g kokos
280g ovsených vločiek
120g mandle
60g kokosový olej
130g agáve sirup

Na plnku budeme potrebovať :
400g kešu orechov, ktoré dopredu namočime aspoň 4 hodiny
1ks citrónu
100g kokosového oleja
100g agáve sirup
20g sušených jahôd
0,4 dc extrakt z ibišteka
+jahodový džem

Suroviny na brmbolce
80g kokos
30g kokosový olej
30g agáve sirup

POSTUP:
Našim prvým krokom bude pripraviť základ našich Santa cupcakes. Budeme ho mixovať na dva krát. Ako prvé si rozmixujeme 60g kokosu, 140 g ovsených vločiek a 60g mandlí. Rozmixujeme na prášok a pridáme 30g kokosového oleja, 65g agáve sirupu.
Vymixovane cesto rozdelíme do 6 silikónových košíčkov a tento postup zopakujeme ešte raz! Je potrebné cupcaky uhladiť do rovná a v strede urobiť malú dierku, kde budeme dávať jahodový džem
Na plnku našich cupcakov si zoberieme 400g kešu orieškov, 1 citrón, 100g kokosového oleja a 100g agáve sirupu. Všetky suroviny spolu zamixujeme aby nám vznikla krásna biela plnka.
Z tejto plnky odoberieme 180g do vrecka na zdobenie. Vreckom urobíme lem čapice na každom cupcaku
Zvyšok plnky, ktorý nám ostal v mixéri zafarbíme 20g sušených jahôd spolu s 0,4 dc extraktov z ibišteka.
Taktiež plnku vložíme do vrecúška na zdobenie tento krát s trosku väčším otvorom vo vrecúšku a vytvoríme spiralovitým pohybom santovú čapicu.
Nakoniec si môžete vytvoriť brmbolec čapice tak, že vymixujeme 80g kokosu, 30g agáve a 30g kokosového oleja. Zo zmesy, ktorá nám vznikla vygúľkáme brmbolece a dáme na čapice.

Takto pripravené koláčiky necháme zachladiť, buď na 1-2 hodinky do mrazáku alebo na noc do chladničky. Nakoniec nám ostáva jediné a to koláčiky ochutnať a podeliť sa so svojími milovanými. PRAJEME DOBRÚ CHUŤ!

Veríme, že sa Vám dezert podaril úspešne dokončiť. Neváhajte nám zaslať fotky Vaších výtvorov na náš Instagramový profil: @nuevaviask

Velka noc