Zima robí čáry-máry, december je v kalendári. Kým šiesteho narátaš, zavíta k nám Mikuláš. A s týmto mikulášskym časom sme si pripravili ďaľší recept, tento krát si vyrobíme Santa cupcakes. Všetky dezerty, ktoré nájdete v našej ponuke neobsahujú múku, cukor a dokonca ani mlieko. Sú vyrobené iba z prírodných surovín a hlavné je, že sú nepečené! Na náš dnešný recept budeme potrebovať ako pri všetkých našich receptoch, mixér – food processor, misku, stierku na krém, formu na 12 cupcakov, silikónové košíčky, sáčky na krém , taktiež nesmieme zabudnúť na suroviny!
Na základ budeme potrebovať : 120g kokos 280g ovsených vločiek 120g mandle 60g kokosový olej 130g agáve sirup
Na plnku budeme potrebovať : 400g kešu orechov, ktoré dopredu namočime aspoň 4 hodiny 1ks citrónu 100g kokosového oleja 100g agáve sirup 20g sušených jahôd 0,4 dc extrakt z ibišteka +jahodový džem
POSTUP: Našim prvým krokom bude pripraviť základ našich Santa cupcakes. Budeme ho mixovať na dva krát. Ako prvé si rozmixujeme 60g kokosu, 140 g ovsených vločiek a 60g mandlí. Rozmixujeme na prášok a pridáme 30g kokosového oleja, 65g agáve sirupu. Vymixovane cesto rozdelíme do 6 silikónových košíčkov a tento postup zopakujeme ešte raz! Je potrebné cupcaky uhladiť do rovná a v strede urobiť malú dierku, kde budeme dávať jahodový džem Na plnku našich cupcakov si zoberieme 400g kešu orieškov, 1 citrón, 100g kokosového oleja a 100g agáve sirupu. Všetky suroviny spolu zamixujeme aby nám vznikla krásna biela plnka. Z tejto plnky odoberieme 180g do vrecka na zdobenie. Vreckom urobíme lem čapice na každom cupcaku Zvyšok plnky, ktorý nám ostal v mixéri zafarbíme 20g sušených jahôd spolu s 0,4 dc extraktov z ibišteka. Taktiež plnku vložíme do vrecúška na zdobenie tento krát s trosku väčším otvorom vo vrecúšku a vytvoríme spiralovitým pohybom santovú čapicu. Nakoniec si môžete vytvoriť brmbolec čapice tak, že vymixujeme 80g kokosu, 30g agáve a 30g kokosového oleja. Zo zmesy, ktorá nám vznikla vygúľkáme brmbolece a dáme na čapice.
Takto pripravené koláčiky necháme zachladiť, buď na 1-2 hodinky do mrazáku alebo na noc do chladničky. Nakoniec nám ostáva jediné a to koláčiky ochutnať a podeliť sa so svojími milovanými. PRAJEME DOBRÚ CHUŤ!
Veríme, že sa Vám dezert podaril úspešne dokončiť. Neváhajte nám zaslať fotky Vaších výtvorov na náš Instagramový profil: @nuevaviask
This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Strictly Necessary Cookies
Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.