Raw Tropical “Cheesecake”

Veľká noc je už za dverami a Vy stále neviete, čo pripraviť na veľkonočný stôl? Opäť sme si pre Vás pripravili ľahký a pritom veľmi chutný recept, o ktorom sa šibačom ani nesnívalo. Tento krát si pripravíme sviežu jarnú tortu, ktorú nazývame Tropical “Cheesecake. Všetky dezerty, ktoré nájdete v našej ponuke neobsahujú múku, cukor a dokonca ani mlieko. Sú vyrobené iba z prírodných surovín a hlavné je, že sú nepečené! A inak to nebude ani pri tomto recepte. Tropical “Cheesecake” je jedným z našich prvých dezertov a zároveň stále veľmi obľúbený. Jeho svieža chuť spolu s exotickým mangom pohltí každého. Na prípravu budeme potrebovať: mixér – food processor, misku, stierku na krém, formu na tortu, papier na pečenie, lyžicu. 

A samozrejme nesmieme zabudnúť na suroviny: 

Na základ budeme potrebovať: 

  • 100g mandlí
  • 100g kokosu
  • 200g datlí

Na citrónovú plnku budeme potrebovať: 

  • 400g kešu orechov 
  • 130g agáve sirupu 
  • 100g kokosového oleja 
  • 2 KS citróna 

A na mangovú polevu budeme potrebovať: 

  • 150g manga 
  • 20g kokosového oleja 
  • 2g stévie 

1. Ako prvé si pripravíme do mixéra mandle spolu s kokosom, ktoré rozmixujeme na jemný prášok. Následne pridáme datle. Je dobré, aby sme mali datle mäkké, takže si ich namočíme tak na 2-3 minútky do vlažnej vody. 

2. Datle vyberieme z vody, pridáme do mixéra a rozmixujeme spolu s ostatnými suchými surovinami. 

3. Následne nám vznikne jemné cesto, ktoré vložíme do formy a uhladíme. Základ pekne utľapkáme na dno formy tak, aby bol zarovnaný. 

4. V ďalšom kroku si pripravíme citrónovú plnku, náš takzvaný “cheesecakový” krém. Všetky ingrediencie na plnku spolu rozmixujeme. Vznikne nám pekný, jemný krém. Citrónový krém nanesieme na náš základ a uhladíme. 

5. Ako poslednú vrstvu budeme robiť mangovú polevu. Tú vytvoríme tak, že rozmixujeme mango spolu s kokosovým olejom, dochutíme stéviou a vznikne nám poleva. 

6. Následne polevu vylejeme na vrch plnky a uhladíme ju dorovna. 

7. Vrch torty už si ozdobíme malinami, čučoriedkami. A posypeme kokosom, poprípade môžeme použiť aj lyofilizované maliny. Každý podľa svojej chuti. 

8. Takto pripravenú tortu necháme zachladiť, buď na 1-2 hodinky do mrazáku alebo na noc do chladničky. 

9. Nakoniec nám ostáva jediné, a to koláčiky ochutnať a podeliť sa so svojimi milovanými. PRAJEME DOBRÚ CHUŤ! 

Veríme, že sa Vám dezert podaril úspešne dokončiť. Neváhajte nám zaslať fotky Vašich výtvorov na náš Instagramový profil: @nuevaviask

Velka noc