Veľká noc je už za dverami a Vy stále neviete, čo pripraviť na veľkonočný stôl? Opäť sme si pre Vás pripravili ľahký a pritom veľmi chutný recept, o ktorom sa šibačom ani nesnívalo. Tento krát si pripravíme sviežu jarnú tortu, ktorú nazývame Tropical “Cheesecake. Všetky dezerty, ktoré nájdete v našej ponuke neobsahujú múku, cukor a dokonca ani mlieko. Sú vyrobené iba z prírodných surovín a hlavné je, že sú nepečené! A inak to nebude ani pri tomto recepte. Tropical “Cheesecake” je jedným z našich prvých dezertov a zároveň stále veľmi obľúbený. Jeho svieža chuť spolu s exotickým mangom pohltí každého. Na prípravu budeme potrebovať: mixér – food processor, misku, stierku na krém, formu na tortu, papier na pečenie, lyžicu.
A samozrejme nesmieme zabudnúť na suroviny:
Na základ budeme potrebovať:
100g mandlí
100g kokosu
200g datlí
Na citrónovú plnku budeme potrebovať:
400g kešu orechov
130g agáve sirupu
100g kokosového oleja
2 KS citróna
A na mangovú polevu budeme potrebovať:
150g manga
20g kokosového oleja
2g stévie
1. Ako prvé si pripravíme do mixéra mandle spolu s kokosom, ktoré rozmixujeme na jemný prášok. Následne pridáme datle. Je dobré, aby sme mali datle mäkké, takže si ich namočíme tak na 2-3 minútky do vlažnej vody.
2. Datle vyberieme z vody, pridáme do mixéra a rozmixujeme spolu s ostatnými suchými surovinami.
3. Následne nám vznikne jemné cesto, ktoré vložíme do formy a uhladíme. Základ pekne utľapkáme na dno formy tak, aby bol zarovnaný.
4. V ďalšom kroku si pripravíme citrónovú plnku, náš takzvaný “cheesecakový” krém. Všetky ingrediencie na plnku spolu rozmixujeme. Vznikne nám pekný, jemný krém. Citrónový krém nanesieme na náš základ a uhladíme.
5. Ako poslednú vrstvu budeme robiť mangovú polevu. Tú vytvoríme tak, že rozmixujeme mango spolu s kokosovým olejom, dochutíme stéviou a vznikne nám poleva.
6. Následne polevu vylejeme na vrch plnky a uhladíme ju dorovna.
7. Vrch torty už si ozdobíme malinami, čučoriedkami. A posypeme kokosom, poprípade môžeme použiť aj lyofilizované maliny. Každý podľa svojej chuti.
8. Takto pripravenú tortu necháme zachladiť, buď na 1-2 hodinky do mrazáku alebo na noc do chladničky.
9. Nakoniec nám ostáva jediné, a to koláčiky ochutnať a podeliť sa so svojimi milovanými. PRAJEME DOBRÚ CHUŤ!
Veríme, že sa Vám dezert podaril úspešne dokončiť. Neváhajte nám zaslať fotky Vašich výtvorov na náš Instagramový profil: @nuevaviask
Vážený zákazníci radi Vaše objednávky bezpečne pripravíme a bezkontaktne privezieme.
%d blogerom sa páči toto:
Ochrana osobných údajov
Táto webová stránka používa cookies, vďaka ktorým môžeme zlepšovať naše služby. Informácie o súboroch cookies sú uložené vo vašom prehliadači a vykonávajú funkcie, ako napríklad merateľnosť návštevnosti alebo ukazujú nášmu tímu, ktoré časti webovej stránky sú pre vás najzaujímavejšie a najužitočnejšie.
Striktne nevyhnutné cookies
Striktne nevyhnutné cookies by mali byť zapnuté po celú dobu, aby sme mohli uložiť vaše preferencie pre nastavenie cookies.
Ak tieto cookies zakážete, nebudeme môcť uložiť vaše preferencie. Znamená to, že pri každej návšteve platformy Burzoblšák online budete musieť opätovne povoliť alebo vypnúť cookies.