Raw Snickers
Ingrediencie
Základ:
- 80g kokosový olej
- 56g BIO kakao
- 40g agáve
Marcipán:
- 300 g mandle
- 80g kokosový olej
- 60g agáve
- 1čl mandľová aróma
Poleva:
- 200g datle (namočené do vody na 2 hod.)
- 40g kokosový olej
- 2g soli
Ozdoba
- posekané mandle
Príprava
Ako základ na Raw Snikers použijeme našu raw čokoládu, ktorú si pripravíme tak, že v parnom kúpeli roztopíme kokosový olej, pridáme kakao a dosladíme agáve sirupom. Miešame až kým nám nevznikne hustá čokoláda. Tú potom nalejeme na dno silikónových formičiek a dáme schladiť do mrazničky. Ako ďalšiu si pripravíme marcipánovú vrstvu. Najskôr rozmixujeme najemno mandle. Pridáme kokosový olej, agáve a mandľovú arómu, aby sme získali skutočnú marcipánovú príchuť. Vzniknutý marcipán navrstvíme na stuhnutú čokoládu. A nakoniec koláčiky potrieme karamelom, ktorý si vytvoríme z ďatlí. Namočené ďatle, kokosový olej a soľ mixujeme až kým nám nevznikne lahodný karamelový krém. Hotový koláčik posypeme nasekanými mandľami a dáme do mrazničky.