Forest “Cheesecake”
Ingrediencie
Základ :
- 60g mandle
- 60g kokos
- 120g datle
Krém:
- 300g kešu (namočené vo vode min. 4 hodiny)
- 75g kokosový olej
- 90g šťava z citrónu
- 97g agáve
Poleva:
- 90g jahody
- 10g čučoriedky
- 10g kokosový olej
- 2g stévie
Príprava
V mixéri rozmixujeme najskôr oriešky a kokos, potom pridáme 120g namočených datlí. Mixujeme až kým nám nevznikne cesto. Vzniknuté cesto rozdelíme do dvanástich cupcakových foriem. Krémovú vrstvu vyrobíme z kešu orieškov, ktoré musíme predtým namočiť do vody, aby nám zmäkli, cca na 4 hodiny. K nim pridáme kokosový olej, agáve a citrón, ktorý vytvorí tvarohovú chuť. Spolu všetky ingrediencie vymixujeme až kým nám vnikne lahodný krém. Ten potom navrstvíme na základné cesto. Polevu pripravíme tak, že spolu vymixujeme jahody, čučoriedky, kokosový olej a dosladíme stéviou. Potom ju nalejeme na všetky cupcaky a dozdobíme lesným ovocím. Cupcaky dáme schladiť do mrazničky cca na 2 hod.