Raw recepty: Forest “Cheesecake”

Forest “Cheesecake”

Ingrediencie 

Základ :

  • 60g mandle
  • 60g kokos
  • 120g datle

Krém:

  • 300g kešu (namočené vo vode min. 4 hodiny) 
  • 75g kokosový olej
  • 90g šťava z citrónu
  • 97g agáve

Poleva:

  • 90g jahody
  • 10g čučoriedky
  • 10g kokosový olej
  • 2g stévie

Príprava

V mixéri rozmixujeme najskôr oriešky a kokos, potom pridáme 120g namočených datlí. Mixujeme až kým nám nevznikne cesto. Vzniknuté cesto rozdelíme do dvanástich cupcakových foriem. Krémovú vrstvu vyrobíme z kešu orieškov, ktoré musíme predtým namočiť do vody, aby nám zmäkli, cca na 4 hodiny. K nim pridáme kokosový olej, agáve a citrón, ktorý vytvorí tvarohovú chuť. Spolu všetky ingrediencie vymixujeme až kým nám vnikne lahodný krém. Ten potom navrstvíme na základné cesto. Polevu pripravíme tak, že spolu vymixujeme jahody, čučoriedky, kokosový olej a dosladíme stéviou. Potom ju nalejeme na všetky cupcaky a dozdobíme lesným ovocím. Cupcaky dáme schladiť do mrazničky cca na 2 hod.

Velka noc